Blacha do pizzy Ø 28 cm, perforowana - CHG EasyOven
CHG- Materiał: Stal nierdzewna
- Średnica: 28 cm
- Perforowana powierzchnia dla równomiernego pieczenia pizzy
- Odporna na wysokie temperatury
- Powłoka nieprzywierająca - ILAG Non-Stick Ceramic Swiss Technology
Blacha do pizzy "CHG EasyOven" to produkt, który umożliwi łatwe i równomierne pieczenie pizzy w domu.
Wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej, ta blacha jest odporna na wysokie temperatury i zapewnia równomierne rozprowadzenie ciepła, co pozwala uzyskać idealnie wypieczoną pizzę o złocistej skórce.
Blacha do pizzy ma perforowaną powierzchnię, co pozwala na równomierne upieczenie pizzy bez tworzenia się nadmiaru pary, dzięki czemu skórka będzie chrupiąca, a ciasto lekkie i puszyste.
Średnica blachy wynosi 28 cm, co sprawia, że jest ona odpowiednia do pieczenia większości standardowych rozmiarów pizzy.
ILAG Non-Stick Ceramic, wcześniej znany jako CERALON ®, to szwajcarskie powłoki ceramiczne. Dwupowłokowy system charakteryzuje się wyjątkową twardością oraz odpornością na wysokie temperatury.
Potrawy nie przywierają do naczynia, a samo naczynie jest niezwykle łatwe w czyszczeniu. Powłoki zostały wykonane z naturalnych minerałów, dlatego są bezpieczne dla zdrowia i nie wytwarzają żadnych szkodliwych substancji podczas intensywnego smażenia.
Zużycie energii w procesie produkcyjnym jest mniejsze, niż w konwencjonalnych powłokach z powodu niższych temperatur utwardzania.
- Kolor
- Czarny
- Szerokość
- 28 cm
- Typ
- Płaska
- Powłoka
- Antyadhezyjna
- Mycie w zmywarce
- Nie
- Kształt
- Okrągły
- Wysokość
- 1,5 cm
- Przed czyszczeniem zawsze ostudź naczynie. Duże wahania temperatury mogą powodować trwałe odkształcenia naczynia.
- Do czyszczenia używaj gorącej wody, miękkiej strony gąbki lub miękkiej, nylonowej szczoteczki. Nie używaj wełny stalowej ani szorstkich ściereczek!
- Aby usunąć resztki jedzenia i tłuszczu, nie używaj agresywnych lub ściernych środków czyszczących (np. mleczko do czyszczenia).
- W przypadku, gdy na powłoce powstaną ciemne osady spowodowane działaniem wysokich temperatur na naczynie, nie usuwaj ich za pomocą szorstkich ściereczek lub przedmiotów o ostrych krawędziach. Zalej patelnię gorącą wodą, mocząc ją przez jakiś czas, następnie ostrożnie i delikatnie usuń powstałe osady za pomocą miękkiej, nylonowej szczoteczki lub miękkiej ściereczki .
- Przy dłuższym użytkowaniu naczynia, resztki pożywienia, które nie zostały wcześniej usunięte, mogą prowadzić do przebarwień o różnym nasileniu. Może to negatywnie wpłynąć na powierzchnię powłoki. Dlatego powierzchnię naczynianależy czyścić starannie i dokładnie.
- Nieznaczne przebarwienia i plamy są zjawiskiem normalnym. Są one bardziej widoczne na jasnych powłokach, niż na ciemnych lub czarnych powierzchniach.
- Agresywne detergenty używane podczas czyszczenia w zmywarkach mogą doprowadzić do obniżenia własności naczynia. Zalecane jest ręczne mycie.
Dostawa | Koszt |
---|---|
Inpost Paczkomat | 10 zł |
Inpost Kurier | 13 zł |
DPD Punkt | 19 zł |
DPD Kurier | 14 zł |
Darmowa dostawa obowiązuje dla zakupów od 250 zł.
- Przed pierwszym użyciem, wyjmij wszystkie opakowania i etykiety, a następnie umyj naczynie płynem do mycia naczyń z gorącą wodą.
- Zagotuj wodę 2-3 razy, aby usunąć pozostałości produkcyjne i zanieczyszczenia.
- Przed pierwszym użyciem wetrzyj w patelnię niewielką ilość oleju. Procedura ta powinna być powtarzana od czasu do czasu.
- Pomimo, że nieprzywierająca powłoka ceramiczna wykazuje odporność na wysokie temperatury, nawet do 400 ° C, przegrzanie nie jest zalecane.
- Powłoki ceramiczne nagrzewają się w bardzo krótkim czasie i dlatego nie mogą nigdy być pozostawione na kuchence bez nadzoru.
- Nigdy nie przegrzewaj naczynia. Unikaj użytkowania naczynia w temperaturze powyżej 250 ° C. Można temu zapobiec, używając oleju jako wskaźnika ciepła, ponieważ olej zaczyna dymić w temperaturach powyżej 250 ° C.
- Za wszelką cenę unikaj przegrzania naczynia. Istnieje możliwość przypalenia się żywności na powłoce ceramicznej i pojawienia się na niej czarnych osadów.
- Wysokie temperatury oraz duża ilość oleju nie jest zalecana podczas smażenia.
- Nie dopuszczaj do spalania się oleju na patelni.
- Nigdy nie rozcinaj żywności w naczyniu za pomocą ostrych i twardych przedmiotów.
- Używaj tylko nylonowych lub drewnianych akcesoriów kuchennych.
- Zawsze korzystaj z czystego naczynia. Przed schowaniem, upewnij się, że wszystkie resztki jedzenia są usunięte.