Blacha do pizzy Ø 28 cm, perforowana - CHG EasyOven
Blacha do pizzy Ø 28 cm, perforowana - CHG EasyOven
Blacha do pizzy Ø 28 cm, perforowana - CHG EasyOven
Blacha do pizzy Ø 28 cm, perforowana - CHG EasyOven

Blacha do pizzy Ø 28 cm, perforowana - CHG EasyOven

CHG
  • Materiał: Stal nierdzewna
  • Średnica: 28 cm
  • Perforowana powierzchnia dla równomiernego pieczenia pizzy
  • Odporna na wysokie temperatury
  • Powłoka nieprzywierająca - ILAG Non-Stick Ceramic Swiss Technology
Wysyłka w 24h (w dni robocze)
29,00 zł
Brutto

 

Blacha do pizzy "CHG EasyOven" to produkt, który umożliwi łatwe i równomierne pieczenie pizzy w domu.

Wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej, ta blacha jest odporna na wysokie temperatury i zapewnia równomierne rozprowadzenie ciepła, co pozwala uzyskać idealnie wypieczoną pizzę o złocistej skórce.

Blacha do pizzy ma perforowaną powierzchnię, co pozwala na równomierne upieczenie pizzy bez tworzenia się nadmiaru pary, dzięki czemu skórka będzie chrupiąca, a ciasto lekkie i puszyste.

Średnica blachy wynosi 28 cm, co sprawia, że jest ona odpowiednia do pieczenia większości standardowych rozmiarów pizzy.

ILAG Non-Stick Ceramic, wcześniej znany jako CERALON ®, to szwajcarskie powłoki ceramiczne. Dwupowłokowy system charakteryzuje się wyjątkową twardością oraz odpornością na wysokie temperatury.

Potrawy nie przywierają do naczynia, a samo naczynie jest niezwykle łatwe w czyszczeniu. Powłoki zostały wykonane z naturalnych minerałów, dlatego są bezpieczne dla zdrowia i nie wytwarzają żadnych szkodliwych substancji podczas intensywnego smażenia.

Zużycie energii w procesie produkcyjnym jest mniejsze, niż w konwencjonalnych powłokach z powodu niższych temperatur utwardzania.

Kolor
Czarny
Szerokość
28 cm
Typ
Płaska
Powłoka
Antyadhezyjna
Mycie w zmywarce
Nie
Kształt
Okrągły
Wysokość
1,5 cm
08659 (3192-06)
  • Przed czyszczeniem zawsze ostudź naczynie. Duże wahania temperatury mogą powodować trwałe odkształcenia naczynia.
  • Do czyszczenia używaj gorącej wody, miękkiej strony gąbki lub miękkiej, nylonowej szczoteczki. Nie używaj wełny stalowej ani szorstkich ściereczek!
  • Aby usunąć resztki jedzenia i tłuszczu, nie używaj agresywnych lub ściernych środków czyszczących (np. mleczko do czyszczenia).
  • W przypadku, gdy na powłoce powstaną ciemne osady spowodowane działaniem wysokich temperatur na naczynie, nie usuwaj ich za pomocą szorstkich ściereczek lub przedmiotów o ostrych krawędziach.  Zalej patelnię gorącą wodą, mocząc ją przez jakiś czas, następnie  ostrożnie i delikatnie usuń powstałe osady za pomocą miękkiej, nylonowej szczoteczki lub miękkiej ściereczki .
  • Przy dłuższym użytkowaniu naczynia, resztki pożywienia, które nie zostały wcześniej usunięte, mogą prowadzić do przebarwień o różnym nasileniu. Może to negatywnie wpłynąć na powierzchnię powłoki. Dlatego powierzchnię naczynianależy czyścić starannie i dokładnie.
  • Nieznaczne przebarwienia i plamy są zjawiskiem normalnym. Są one bardziej widoczne na jasnych powłokach, niż na ciemnych lub czarnych powierzchniach.
  • Agresywne detergenty używane podczas czyszczenia w zmywarkach mogą doprowadzić do obniżenia  własności naczynia. Zalecane jest ręczne mycie.



Dostawa Koszt
Inpost Paczkomat 10 zł
Inpost Kurier 13 zł
DPD Punkt 19 zł
DPD Kurier 14 zł

Darmowa dostawa obowiązuje dla zakupów od 250 zł.

  • Przed pierwszym użyciem, wyjmij wszystkie opakowania i etykiety, a następnie umyj naczynie płynem do mycia naczyń z gorącą wodą.
  • Zagotuj wodę 2-3 razy, aby usunąć pozostałości produkcyjne i zanieczyszczenia.
  • Przed pierwszym użyciem wetrzyj w patelnię niewielką ilość oleju. Procedura ta powinna być powtarzana od czasu do czasu.
  • Pomimo, że nieprzywierająca powłoka ceramiczna wykazuje odporność na wysokie temperatury, nawet do 400 ° C, przegrzanie nie jest zalecane.
  • Powłoki ceramiczne nagrzewają się w bardzo krótkim czasie i dlatego nie mogą nigdy być pozostawione na kuchence bez nadzoru.
  • Nigdy nie przegrzewaj naczynia. Unikaj użytkowania naczynia w temperaturze powyżej 250 ° C. Można temu zapobiec, używając oleju jako wskaźnika ciepła, ponieważ olej zaczyna dymić w temperaturach powyżej 250 ° C.
  • Za wszelką cenę unikaj przegrzania naczynia. Istnieje możliwość przypalenia się żywności na powłoce ceramicznej i pojawienia się na niej czarnych osadów.
  • Wysokie temperatury oraz duża ilość oleju nie jest zalecana podczas smażenia.
  • Nie dopuszczaj do spalania się oleju na patelni.
  • Nigdy nie rozcinaj żywności w naczyniu za pomocą ostrych i twardych przedmiotów.
  • Używaj tylko nylonowych lub drewnianych akcesoriów kuchennych.
  • Zawsze korzystaj z czystego naczynia. Przed schowaniem, upewnij się, że wszystkie resztki jedzenia są usunięte.

Brak opinii

10 innych produktów w tej samej kategorii:

Produkt dodany do listy życzeń
Produkt dodany do porównania.
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.